Yoga og meditasjon I

Dette er et grunnkurs i klassisk yoga og er en fin måte å bli kjent med yoga på. Kurset vil passe for de fleste både nybegynnere og de som har litt erfaring fra før.

Du vil lære effektiv avspenning, trene litt og få myket opp stive muskler. Øvelsene er ikke vanskelige og det er ikke nødvendig å kunne utføre alle øvelsene for å ha utbytte av yogaen. Har du fysiske begrensinger kan du utføre øvelsen så godt du kan eller stå over. Yoga er ikke sport eller konkurranse.

Vi arbeider med hele spekteret av yoga: renselsesøvelser, fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning og enkel meditasjon.

I denne kurstypen legger vi vekt på samspillet mellom kropp og sinn: ro, konsentrasjon, fordypelse, men også fysisk velvære gjennom strekk- og smidighetsøvelser. Du trenger ikke å være spesielt myk eller sprek for å delta; alle kan ha glede av yoga.

 

I kursopplegget er det lagt vekt på at man både lærer øvelser/teknikker som man kan fortsette å bruke på egenhånd etter kurset og at man får en bred innføring i muligheter og områder i yoga og meditasjon. Yoga handler om å komme i kontakt med seg selv, kroppen, pusten og din naturlige indre ro, ikke om å kopiere andre.

 

Yoga og meditasjon II

Klassisk yoga for viderekommende/fortsettere. Dette kurset er en natrulig fortsettelse av grunnkurset Yoga og meditasjon I. Kurset passer for deg som har gått en eller flere runder av grunnkurset, eller for deg som har gjort yoga tidligere. 

Her kan du lære mer og utdype kjennskapet til øvelsene. Du vil bli bedre kjent med øvelsene fra kurs I og du vil lære noen nye både innen den fysiske yogaen, pusteøvelser og meditasjon.

Det handler ikke om å kunne flest mulige yogastillinger, men å fordype seg i dem man kan. Det kan være forskjellige temaer vi jobber med fra gang til gang. Noen ganger blir det mer vekt på det fysiske, noen ganger mer vekt på de mentale teknikkene.

Temaer kan være: ryggøvelser, konsentrasjon, balanseøvelser, pust, styrke/smidighet, meditasjon ect.

 

Senioryoga

Klassisk yoga som er tilpasset en seniorgruppe/godt voksen.

Du blir kjent med pusteøvelser, avspenning og enkle klassiske yoga øvelser. Du trenger ikke noe erfaring med yoga fra tidligere. Den vil passe for de fleste og du trenger ikke være spesielt myk og smidig for å kunne være med. Alle kan ha glede av yoga. 

Kurset er på dagtid og består av 4 eller 8 x 1 1/2 time

Privattimer

Dette er en mulighet for deg som ønsker å lære yoga og meditasjon i ro og fred alene. Timene vil være tilpasset dine forutsetninger, ønsker og behov.

Dag og tidspunkt og antall ganger avtales med den enkelte. 

Yoga for gravide

SOM GRAVID BEHØVER DU Å TA VARE PÅ DEG SELV

GJENNOM YOGA KAN DU FÅ MULIGHET TIL Å FALLE TIL RO

OG VÆRE ALENE MED DEG SELV OG DITT BARN

 

 

Yoga kan bli ditt fristed under graviditeten der du får tid til hvile, hente ny energi og få god kontakt med barnet.

Yoga for gravide er basert på klassisk yoga med nøye utvalgte øvleser og sammensetning som vi mener den gravide kan ha mest mulig utbytte av, og der magen kommer minst "i veien". Det undervises i en kombinasjon av fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning og mental forberedelse til fødsel.

De fysiske øvelsene gjør deg sterkere og smidigere. Bekkenbunnsøvelsene øker blodsirkulasjonen i underlivet og gjør bekkenbunnen spenstig og smidig. De vil også hjelpe deg under fødselen fordi øvelsene øker følsomheten for spenningstilstanden i bekkenbunnen. Yogaens pusteøvelser gir ro, energi og konsentrasjon. De gjøres både til avspenning i hverdagen og under fødselen. Avspenning gir dyp hvile og dermed overskudd og er behagelig og nyttig både for mor og barn.

Gravidyoga kurset kan hjelpe deg til å få større tro på deg selv og din egen kropp med tanke på fødselen som venter. På kurset gjennomgår vi også hvordan du kan bruke pust, bevegelse og avspenning i de ulike fasene av fødselen. Dette kan hjelpe deg til å føle en trygghet og tilstedeværelse i fødselen. Mange som har gått på gravidyoga går fødselen i møte med nyskjerrighet fremfor frykt, og det kan være nok til å "sette tonen" for en god fødselsopplevelse.

Kurset er på 8 x 1 1/2 time